English site
Spørsmål og svar

Mange spørsmål stilles om og om igjen. Her er svar på de vanligste spørsmålene.

Kunne jeg fått noen skifilm klistremerker av dere? Vi sender ikke ut bare klistremerker, men alle som kjøper noe i shopen får med klistremerker.

Hvilke filmkamera bruker dere? Sony XDCAM HD PMW-EX1.

Hvilke redigeringsprogram bruker dere? Premiere Pro og Final Cut Pro

Hvilke fotokamera bruker dere? Vi D200 til å ta digitale stillbilder.

Vet dere om noe feit musikk som jeg kan bruke på ski filmene jeg lager? Se på våre skifilmer, hør mye på musikk, gå inn på soundclick eller sphereofhiphop.com. Du får kjøpt nesten all musikk vi bruker på itunes, koster normalt 8kr pr. sang.

Hvilke program lager dere hjemmesiden deres i? Designer1 står for design, tekniske løsninger og drift av skifilm.no. Publiseringsløsningen er skrevet i PHP, og grafikk lages med Adobe software.

Hvilke twintip ski anbefaler dere? Vi anbefaler K2 og Salomon for park. Bruk ? bindinger. Hold dere unna Nordica og Kneissl. Armada er OK. Men husk å få bindingene midt-montert!

Hvor lange ski burde jeg ha?
Du burde kjøpe ski som er ca like lange som deg selv. Er du nybegynner burde du ha litt kortere ski. Høyde 163 = Ski 164 Høyde 170 = Ski 168 Høyde 177 = Ski 174 Høyde 182 = Ski 180

Hvilke sko er best til jibbing? Kjøp soft sko. Salomon har en noen soft sko. Hvis du har for stive sko, er det STOR sannsynlighet for at du får meget vont i leggene når du lander bakpå.

Kan jeg laste ned filmene deres?
Du kan kun streame filmene her på skifilm. Du kan ikke laste ned filmene p.g.a rettigheter og masse annet.

Min pc vil ikke spille av filmene! Hvis filmen ikke virker, trenger du Adobe Flash Player .

Hvordan lærer man å slaide på railer? er det vanskelig? Nei det er lett. Bare prøv på noen små railer først, ha bred beinføring og ikke len deg bakover.

Hva er det første trikset en burde lære når man har begynt å hoppe på big-jumps? Er det en fordel å kunne baklengs salto på trampoline før man gjør det på ski?
Det første triksene er 180, 360, og 540. Ja, det er lurt å lære å flippe på trampoline før man prøver seg på ski.

Hvordan tar man lincoln loop og senere lincoln 180?
De fleste triks er det bare å se på film, så gjøre som dem.

Hvordan blir man sponset?
Først og fremst må du være god på ski.Vinn noen konkurranser eller kom på pallen i noen events. Når du har fått noen resultater å vise til, sørger du for å komme på trykk i noen blader (Fri Flyt, Ultraport, osv). For en sponsor er det ikke nødvendigvis nok at du er god, det kan være like viktig at du er mye eksponert i media. Dersom det etter dette ikke går av seg selv, får du ringe rundt til importører og store firmaer og høre om det er mulighet for å bli sponset. Ha klar en liste med resultater fra konkurranser og når du har vært profilert i media. Ha gjerne også bilder og film å vise til.

Jeg er medlem i forumet, men jeg får ikke mail om brukernavn og passord..
Hvis du bruker hotmail, kan det hende at mailen legger seg i junk-mailen. Du må da legge @skifilm.no til safe-list på options.

Skifilm TV:
Vi har laget en ny side for avspilling av filmer, hvor du på en oversiktlig måte kan velge ulike filmsnutter. Skifilm TV har to store nyheter. Den ene er klipp fra gamle filmer. Vi begynner med kort-versjonen av First Attempt som vant Fri Flyt’s første film-konkurranse i 2002. Det andre som er nytt er kategorien ”blandet”. I denne kategorien kommer det forskjellige klipp fra det vi har gjort før, både ski ting og stunts.

Siste nyheter:
Copyright 2019 Skifilm.no