English site
Backyard Battle 2010
Av Jon Håtveit  Tirsdag 9. mars 2010  Tilbake

X-Games vinneren fra 2008, Andreas Håtveit arrangerer ”Backyard Battle” konkurransen 2010.

 

Andreas Håtveit vinneren av årets Dew Tour cup og sølvvinner i X-Games 2010 har annonsert at hans egen konkurranse ”Backyard Battle” kommer til å ta plass 22-25 mars 2010. Flere av Skandinavias beste jibbere vil samles i Parken hans og kjempe om seieren..

Big Air Konkurranse

For andre året på rad vil Andreas Håtveit ha en ”knockout” Big Air konkurranse hjemme i sin egen park. 14 av de beste kjørerne fra hele Skandinavia vil kjempe man mot man i en ”knockout” konkurranse for å vinne tittelen ”Backyard Battler of the Year”
 
Rail Jam
I tillegg til Big Air konkurransen vil Kjørerne også få kjøre en Rail konkurranse (The Candy Invitational). Hver kjører vil her få et glass som vil bli fylt opp med godteri i løpet av konkurransen av Andreas selv. Jo bedre kjøreren kjører jo mer godteri vil bli fylt opp i glasset hans. Den personen som til slutt har mest godteri i sitt glass vil bli kåret vinneren i Rail konkurransen.
 
Parken
Konkurransene vil ta sted i en av verdens beste parker som Andreas selv har bygget i sin egen hage. En av Amerika sine største sportskannaler ESPN sa om Andreas sin park at det var en ”fantastisk utvikling i freeskiing miljøet”. Parken inneholder et stort hopp på 17 meter med en storre rampe som er bygget på toppen for å få fart til hoppet. Parken har også en vegg og en helt egen Rail linje hvor du finner rails i alle fasonger og størrelser.
 
Andre Hoppet i År
I tillegg til elementene i hovedparken, har Andreas og hans park byggere laget enda et hopp 300 meter ovenfor Hovedparken. På dette andre hoppet vil utøverne få muligheten til å mikse opp triksene sine på 2 forskjellige hopp. Hoppet har meget gode muligheter for Photo og Film.
 
Wild Cards
To tilfeldige utøvere vil også få muligheten til å delta i konkurransen. Den utøveren som gjør det best i Norwegian Freeski Open søndag 21 mars vil få en plass i Konkurransen. Andreas vil også ha en video kvallik på internett og vil velge den utøveren han synes er best til å delta i sin konkurranse.  

 

Første Klasses Opphold
Som året før vil Andreas sine utøvere i konkurransen bo på hans selvbygde hotell rett ved siden av parken. Alle utøverne på konkurransen har en felles ”lounge” med TV og X-Box samt kjøleskap fylt opp med drikkevarer og snacks. Gjennom hele konkurransen vil alle utøvere få alle måltid gratis. Hotellet har også en kjeller med skate rampe, svømmebasseng, spa og boblebad som vil være åpent for utøverne gjennom hele konkurransen.
 
Andreas Håtveit sa:
“Jeg er super gira på å ha denne konkurransen for andre året på rad. Parken og hotellet ble bygget med tanke på slike konkurranser og alle utøverne elsker å komme hit, ikke bare for konkurransen sin skyld men også gjennom hele sesongen for å kunne trene i en park i verdensklasse.”
 
Med tanke på framtiden sa Andreas:
“Årets Backyard Battle kommer til å bli større og bedre en fjorårets. Vi planlegger å få denne konkurransen større for hvert år. Intensjonene for neste år er å få konkurransen opp på et internasjonalt nivå med kjørere fra hele verden samtidig som vi gradvis bygger opp ryktet til Backyard Battle slik at den kommer på kalenderen til det internasjonale ski miljøet.”

 

Dates: Start – mandag morgen 22. mars; slutt – Sent på torsdag kveld 25 Mars 2010

Big Air Torsdag 20.00

Hvor: Sudndalen, Norge. 3,5 timer kjøretur fra Oslo.
 

Inviterte Kjørere: : inkludert Anders Backe, Thomas Dølplads, Kim Boberg, Pekka Hyysalo, Gaute Silseth, Fridtjof Fredricsson, Elvis Harsheim, Klaus Finne og mange flere. (full kjøre liste vil bli annonsert onsdag 17. mars).Link: Film fra 2009
Siste nyheter:
Copyright 2019 Skifilm.no