English site
Kjørerne ankommer Håtveits Backyard Battle
Av Jon Håtveit  Onsdag 24. mars 2010  Tilbake

Noen av Nordens beste Freeskiers er på plass for Andreas Håtveit sin Backyard Battle konkurranse i hans selvbygde Backyard park.


I blå himmel og varme vår temperaturer vil noen av de beste utøverne i Norden som PK Hunder, Anders Backe, Pekka Hyysalo og mange andre ankomme Andreas Håtveit sitt hjem for å delta i hans konkurranse Backyard Battle som starter i morgen og holder på helt til torsdag.

I tillegg til å kjøre Håtveits egen park vil utøverne også få muligheten til å hoppe på et 18 meter stort hopp Back Country hopp som Andreas har bygget i fjellet 300 meter ovenfor hans egen park.

 

Andreas Håtveit:

“Jeg har jobben 17 timer de siste dagen uten spesielt mye søvn for å få alt klart til denne konkurransen i parken min. jeg har også bygget et ekstra hopp i år. Jeg er mer en gira nå som utøverne endelig har kommet og alle kjører på og har det kult. Værmeldingene er litt forskjellige så vi kjører det nye backcountry hoppen når været er bra, ellers kjører utøverne parkhoppet på dagstid og på kveldstid. Det har vært mye tungt arbeid med å få alt klart til konkurransen min samtidig som jeg hadde Norwegian Open finalene her denne helgen, men jeg er veldig glad nå som alt er på plass og ting ser bra ut. Alle utøverne er super gira på å være her og det er en fantastisk atmosfære så alt ser ut til at vi kommer til å få en flott uke.”

Utøver sitater:

Elvis Harsheim sa:

“dette er uten tvil den råeste parken jeg noensinne har kjørt!”

 

PC Fosse :

“Rail linjen er helt genial, du kan velge mellom å droppe til en down-flat eller en down-flat-down så kan du kjøre en launch-rail eller en morsom wallride sak før du til slutt kan velge mellom gap-til-rail eller en rail-til-gap-box”. Parken er rett å slett helt rå! Vi er alle som små unger som løper rundt i en godteri butikk!”

Thomas Døplads sa:

“Variasjonen i parken er helt super, det er så mye morro at ingen av oss vil slutte å kjøre.”


Timeplanen for de neste dagen er vær og vind avhengig:

Tirsdag 23. mars: Kvalifisering til Backyard Battle Big Air. (de 8 beste går videre)

Onsdag 24. mars: kvalifisering og finale i Backyard Battle Rail Jam “The Candy Invitational”

Tirsdag 25. mars: Backyard Battle Big Air finaler

 

Utøverne som er på plass for konkurransen er som følger:

PK Hunder
Anders Backe
Elvis Harsheim
PC Fosse
Pekka Hyysalo
Thomas Dølplads
Kim Boberg
AJ Kemppainen
Aleksander Aurdal
Klaus Finne
Gaute Silseth
Sigbjørn Tveit
Marius Kjølseth
Ole Mustad

 Link: Film fra BYB dag 1
Siste nyheter:
Copyright 2019 Skifilm.no